ניוזלטר
צרו קשר

הגדת התקומה של מזכרת בתיה

לפני מספר שנים, החלו במניין השוויוני מזכרת בתיה, ביוזמת יו"ר הקהילה ויו"ר עמותת 70 פנים- יהדות שוויונית מזכרת בתיה - ליאת יוספסברג בן־יהושע, לקיים 'שבתות תקומה'.

'שבת תקומה' מתקיימת הקהילות רבות בישראל בשבת שבין יום הזכרון לשואה ולגבורה ליום הזכרון ויום העצמאות, שבת שהוא בעצם החוט המחבר בין הימים הלאומיים של התקופה. שבת זו הפכה בשנים מאז ייסודה במזכרת בתיה למסורת קהילתית נרחבת. תושבים.ות מהיישוב מגיעים לקהילה בה מתקיימת תפילה ייחודית. תפילת קבלת שבת מתחילה לפני כניסת השבת עם נגינה ושירה ארץ ישראלית נרחבת, ובתפילות השבת ניתן גם דגש גדול לימים הלאומיים, עיסוק בתקומה וזכרוןואף נעשה טקס יזכור קצר לששת המליון קורבנות השואה ולחללי.ות צה"ל ופעולות האיבה.

 

לפני שנתיים, אחרי פרוץ הקורונה משלא היה ניתן לקיים מפגשים פיזים בימים הללו, החליטו בקהילה לייצר תקומה - הגדה שעוזרת לאנשים לספר את סיפור התקומה של ימינו, היציאה מ'עבדות' ל'חירות' של ימים אלו.

בעזרת השראה מפרוייקט 'יוצרים זכרון' של מרטי הרשקוביץ, החליטו לחבר את הנושא לסדנאות כתיבה. בקהילה פנו לחברת הקהילה אילת אסקוזידו המשמשת במקצועה ככותבת ביוגרפיות המסייעת לא.נשים להביא את הסיפור שלהם לחיים, והיא החלה בריכוז הפרוייקט.

בחודשים האחרונים הנחתה איילת סדנאות כתיבה, בהן חברות.י הקהילה כתבו את סיפוריהם.ן ואת סיפורי המשפחות שלהם. בנוסף הקהילה החליטה על תהליך של איתור תושבים.ות ותיקים מהישוב במזכרת בתיה ולספר את הסיפורי התקומה שלהם המתקשרים ליישוב.

חמישה עשר מתנדבות מהקהילה עברו הכשרות על ראיינות ולאחר מכאן יצאו לראיין את ותיקי.ות היישוב והביאו בהגדה את סיפורי התקומה של מזכרת בתיה.

 

על מנת לחבר את כל תושבי הישוב שיתפו בקהילה פעולה עם גורמים שונים במזכרת בתיה וכך נוצרה הגדה שמביאה בתוכה את סיפורו של היישוב.להגדה נכנסו, לצד הטקסטים והסיפורים האישיים, גם קטעי הגות של יוצאים מכל החברה הישראלית, הגות מקומית ולאומית.

ביום שני, 2.5 יתקיים אירוע ההשקה של ההגדה. כל המידע בלינק המצורף.

 

רב הקהילה, הרב ארי חסיד, בדבריו בפתח ההגדה:

"סיפור התקומה של עם ישראל הוא עתיק יומין. עמנו ידע אסונות גדולים, ודבק בתקווה הגדולה לתקומה לאומית אחת ולתמיד.
מפסח ודרך הימים הלאומיים אנו עוסקות ועוסקים במצוות "והגדת", מתוך צורך לחבר אתהחוויה האישית לחוויה הלאומית, ולהכיר במקום המיוחד שיש לסיפורים המשפחתיים בתוך הפסיפס היהודי־לאומי. כאן במזכרת בתיה מתגלה, באמצעות הגדה זו, רקמה עשירה של סיפורים אישיים מהעבר עתיר הקשיים, לצד תקומה אישית ולאומית פה, במקום הזה.
המספרים הם חלק מאיתנו, ובאמצעות הגדה זו אנו חולקים להם כבוד. אנחנו מזמינים את כולנו במזכרת בתיה להעשיר ולהעמיק את ההיכרות עם הסיפורים ועם המספרים, וללמוד איך ותיקי המושבה הצליחו להגיע לכאן, לבנות ולהיבנות, על אף הקשיים ולמרות כל המשוכות."

 

לצפיה בהגדה לחצו כאן

לרכישה, נא ליצור קשר > arie@70panim.org

צור קשר מהיר
אשמח לקבל ניוזלטר
דג כדגכ