ניוזלטר
צרו קשר

שבתות אקוסטיות בסיני

בקהילת סיני בתל אביב ניצלו את השבתות שלפני כניסת שעון החורף לסדרת קבלות שבת 'אקוסטיות'. בחודשים האחרונים ערכו פעם בחודש קבלת שבת עם להקה שבדרך כלל היתה מורכבת מגיטרות, תוף ושרוטי בוקס (כלי נגינה הודי), ולעיתים בתוספת חליל.

התפילות המוסיקליות התמקדו סביב הניגון והמוזיקה, ולמרות שהטקסטים היו מועטים יותר, התפילות עצמן התארכו בניגונים ש"נפתחו" והתפתחו עם החזרתיות במנגינה.

רב הקהילה, הרב אריאל פולק העשיר את התפילה בקטעי השראה בין ניגון לניגון וחברות וחברי הקהילה גם השתתפו בהקראת קטעי הגות, חכמה חסידית ושירה סופית. בנוסף, בכל תפילה למדו בקהילה גם תפילה או מנגינה ממקור נוצרי או מוסלמי, או שרו מספר פסוקים גם בלטינית או ערבית.

את התפילות סיימו בסעודת שבת צמחונית משותפת לכל המשתתפות והמשתתפים.

הקהל שהגיע לתפילות היה מגוון והשתתפו בו לצד חברות וחברי הקהילה גם אורחות וארוחים נוספים- תושבות ותושבי השכונה, חסידים/ות לשעבר מהעיר ואף מכרים לא יהודים של חברות/י הקהילה.

 

זוהי קבלת שבת מוזיקלית פעם בחודש עם להקה חצי מאולתרת (בד״כ שתי גיטארות, תוף ושרוטי - זה ההרמוניום ההודי שלי - לפעמים בתוספת חליל :). טקסט התפילה הוא קצר יותר מקבלת שבת מסורתית רגילה אבל התפילה דווקא ארוכה יותר - כי לוקחים פסוק או שיר ו״פותחים״ ומפתחים אותו בחזרתיות. אני בד״כ אומר הערות קצרות בין התפילות (ולא דבר תורה מרוכז) וגם מבקש מאחרות/ים לדבר או להקריא קטעים מאתי הילסום / חכמה חסידית / שירה סופית.
כמובן אחרי התפילה עושים פוטלאק צמחוני.
הקהל שמגיע הוא באמת נורא מגוון: מחסידים/ות לשעבר עד למכרים לא יהודים של חברות/י קהילה. אני גם מקפיד להביא כל פעם תפילה או מנגינה ממקור נוצרי או מוסלמי, או לשיר כמה פסוקים גם בלטינית או ערבית באירועים האלה.

צור קשר מהיר
אשמח לקבל ניוזלטר
דג כדגכ