הלשכה לשירותי דת וכנסת הרבנים

המנהיגות הרבנית של התנועה המסורתית מאגדת רבנים ורבות מסורתיים-קונסרבטיביים ברחבי הארץ, חלקם מכהנים כרבני קהילות – כבתי כנסת ומנייני תפילה. הרבנים והרבות מעניקים לציבור הרחב שירותי דת ברוח שוויונית ופתוחה לעולם המודרני, עבור טקסי מעגל החיים, כמו בר/ת מצווה, חתונה, ליווי תהליכי גיור ועוד. 

שירותי דת מסורתיים

התנועה המסורתית מספקת שרותי דת הן טקסי חיים כגון נישואים (וגרושים), קבורה, גיור ועוד והן לווי רוחני, ייעוץ רבני בסוגיות שונות וכדומה. השירותים כולם ניתנים ברוח יהודית מסורתית, הלכתית ושוויונית.
רבני התנועה המסורתית עומדים לרשותכם בקהילות התנועה וכן בפניה באמצעות אתר זה.

כנסת הרבנים בישראל

 כנסת הרבנים בישראל [כנה"ר] היא הגוף המאגד את הרבות והרבנים המסורתיים [קונסרבטיביים] בישראל.

כיום חברים בכנסת הרבנים בישראל כ-170 רבנים ורבות הפועלים במגוון רחב של תחומים כגון רבנות קהילתית, פעילות חינוכית ואקדמית, ליווי וייעוץ רוחני ועריכת טקסי מעגל החיים.

כנה"ר בישראל פועלת לקידום ערכי היהדות בישראל ושמירה על המסורת היהודית ברציפותה ההיסטורית על פי פרשנותה המסורתית-קונסרבטיבית, היונקת ממסורות העבר והתחדשות העיתים גם יחד.

כנסת הרבנים תומכת בחבריה ובחברותיה בפיתוח מקצועי, לימוד תורה, ועד הלכה, חברותא ותמיכה אישית.

לכנסת הרבנים יש אחריות מקודשת לעם היהודי ולעולם להשמיע את קולנו בשיח הציבורי. התורה שלנו מבקשת להעניק את ייחודה להבנת הנושאים שעל סדר היום, ואנחנו מעודדים את הרבות והרבנים שלנו להביע את עמדותיהם.

כנסת הרבנים מחוייבת ומסורה לציונות, למדינת ישראל וליהדות המסורתית כאמצעים לחיזוק חברה ישראלית דמוקרטית ופלורליסטית. כנסת הרבנים בישראל פועלת בשיתוף פעולה הדוק עם כנסת הרבנים העולמית, והיא חלק מהרשת של הרבנים הקונסרבטיבים בעולם.

עֲשֵׂה לְךָ רַב: ​

אנחנו מזמינים אתכם ליצור קשר בשביל שנוכל לחבר אתכם/ן אל הרב או הרבה שיתאימו לצרכיכם.

רבנים מחתנים

הרבנים והרבות שלנו מאמינים ביצירת טקס חופה משמעותי יחד עם הזוג, מחובר למסורת היהודית ומותאם לזוג ולערכיו.  שחתונות יכולות וצריכות להיות שוויוניות והדדיות, תוך חשיבה על המקום של שני בני הזוג בטקס.

תהליך ההכנה כולל פגישת היכרות, למידה משותפת של טקס החופה ומרכיביו, ועיצוב טקס חופה וקידושין הכולל מאפיינים שוויוניים ואישיים כהלכה.

וועד ההלכה של התנועה המסורתית

התנועה המסורתית רואה את ההלכה כתהליך היסטורי. כלומר, ההלכה בתקופה היצירתית שלה התחשבה בתנאים החברתיים, הכלכליים והמוסריים ששררו באותה עת, וכך הוכיחה שיש בה הכושר להיענות לצורכי השעה ובה בעת להישאר נאמנה למקורות. התחייבותה ונאמנותה של התנועה המסורתית להלכה עומדים מעל לכל ספק, אלא שרבני התנועה מפרשים את ההלכה כמו שתמיד פירשו אותה, לאור התנאים בה אנו נתונים.
סקירת תולדות ההלכה מלמדת שבכמה תחומים היו מאז ומעולם דעות מנוגדות. תופעה זו ידועה כמחלוקת הפוסקים שכן אין בהלכה רק תשובה אחת לכל שאלה.

עיקר תפקיד ועד ההלכה הוא לתת מענה לשאלות של חברי התנועה, בנושאים הקשורים הן בחיי הקהילה והמדינה והן בחיי הפרט והמשפחה. כיום יושבי הראש של הועד הם הרב שלמה זכרוב ואת הרב גיל נתיב, וחברים בועד הרבנים דיאנה וילה, אבי נוביס-דויטש, מיכל שוורץ, ארי חסיד ופרץ רודמן. 

כל חבר/ת ועד ההלכה מחויב/ת להשתתף בישיבות הועד, לכתוב תשובות ולקרוא בעיון את טיוטות התשובות שכתבו העמיתים. שני רבנים משמשים כ'חברי-כבוד': דוד גולינקין ומיכאל גרץ (ראובן המר ז"ל היה השלישי) – כולם בין עמודי התווך של היהדות המסורתית וותיקי ועד ההלכה.

בתוך הועד יש דעות שונות כמעט בכל עניין ועניין. אנו נקלעים להתלבטויות המאפיינות את התנועה הקונסרבטיבית-מסורתית בעולם כולו: על דגל הפלורליזם ההלכתי שלנו חרוטות המלים "אלו ואלו דברי אלהים חיים". התנועה שלנו מציעה קורת גג רחבה ליותר ממיליון יהודים הנבדלים זה מזו באורח חייהם. מאידך אנו שואפים לביסוס מכנה משותף של מחויבות לשמירת תורה ומצוות. האיזון בין מגמות אלה בוועד ההלכה הוא ע"י מתן הכשר לקשת רחבה של תשובות הלכתיות.

המצא מנוחה נכונה

למדו על משמעות יום הקדיש הכללי בתקופתנו, על ההיבט ההלכתי של הצום בימינו, ועל הקשר המיוחד ליקירינו החטופים והנרצחים בעזה.

סודו של יוסף – הלכה למעשה

בדרשתו לנר שמיני של חנוכה, הרב שלמה טוקר מציע פרשנות מהותית לקשר בין סיפורו של יוסף לבין חג החנוכה. דרך התבוננות בחייו של יוסף ובמשמעות הניסים, הוא מאיר זווית מחשבה על כוח העמידה של העם היהודי לאורך הדורות.

התגברות האלימות כלפי נוצרים: מתי איבדנו את הדרך?

מנכ"לית התנועה המסורתית רקפת גינסברג מצביעה על מקרים מדאיגים של אפליה ממוסדת כלפי נוצרים בישראל. על רקע המתיחות החברתית הגוברת, היא קוראת לחזרה לערכי הסובלנות היהודיים ומזכירה את חשיבות כיבוד האחר במדינה ריבונית.

אירועי חנוכה תשפ"ה

התנועה המסורתית מקיימת מגוון אירועי הדלקת נרות בקהילות ברחבי הארץ ובכותל המשפחות בירושלים. השנה, בשל 101 החטופים/ות שעדיין מוחזקים בעזה, בכל יום של בחג תוביל אחת מקהילותינו מעגל תפילה ושירה בכיכר החטופים, בליווי הדלקת נרות מסורתית.

אסנת אור לוירר

סיו"ר התנועה המסורתית

חברת קהילה במניין המסורתי-משפחתי בכפר ורדים, לשעבר יו"ר הקהילה. חברה בתנועה המסורתית בישראל מאז אמצע שנות ה-70. שימשה כשליחת מחנות קיץ במחנות רמה, ושליחות ארוכה של יהודה הצעיר ובעלת הכרות משמעותית עם התנועה הקונסרבטיבית בפרט והתנועות הליברליות בכלל בארה"ב.
שימשה בעבר בועד התנועה כיו"ר היו"רים וכשותפה פעילה בתהליך האסרטגי האחרון של התנועה בראיונות, בקבוצות ובצוות הכתיבה.
אסנת נשואה לדוד ואמא של שי, רועי ושרון וחמה גאה לאיתן.

וונדי כתר

יו"ר ועדת חינוך

 חברת הקהילה החדשה של רמת אביב.
וונדי עלתה ארצה מפילדלפיה בשנת 1971 גדלה והתחנכה בתנועה הקונסרבטיבית בארצות הברית, בבית הכנסת, בתנועת הנוערUSY ובמחנה רמה. בעלת תואר ראשון מהאוניברסיטה העברית בירושלים ותואר שני בעבודה סוציאלית בארגון קהילתי ופיתוח שירותים באוניברסיטת הווארד. וונדי עבדה במשך למעלה מ-35 שנים עם מגזרים רבים באוכלוסייה הישראלית, בפיתוח וניהול שירותים לקשישים עולים ואוכלוסיות אחרות.

במשך 13 עבדה שנים בסוכנות היהודית, שם ניהלה ארבעה מרכזי קליטה עבור עולים צעירים ומשפחות מכל העולם, ובנוסף הקימה וניהלה פרויקט לבריאות האישה בשיתוף עם הקהילה היהודית בקליבלנד. בין השנים 2007–2004 הייתה שליחה ומנהלת מרכז העלייה לישראל במערב התיכון שבשיקגו. היא מנהלת בדימוס של בית הספר הבינלאומי במרכז הבינתחומי הרצליה. נשואה לאבי, יש להם שני ילדים צברים וחמישה נכדים.

עפרה פרי

יו"ר פורום היו"רים

חברת קהילת דרכי נועם, פרדס חנה.
מתגוררת בפרדס חנה, בעלת תארים ראשונים בביולוגיה ובכלכלה, ותואר שני במנהל עסקים. יועצת השקעות, ועד שנת 2009 עבדה בבנק איגוד כיועצת השקעות ומטבע חוץ. בשנת 2009 פרשה מהבנק לטובת הגשמת החלום להיות עצמאית, ומאז מנהלת עסק עצמאי בתחום ניהול נדל"ן.
אוהבת מוזיקה ולנגן בחליל צד, ומנגנת בהרכבי ג'ז בפרדס חנה וטירת הכרמל.


עפרה משמשת כיו"ר קהילת דרכי נועם בפרדס חנה כרכור מזה ארבע שנים, ומאמינה גדולה בחשיבה משותפת ובהנהגה משותפת ביחד עם כל חברי הוועד המנהל של הקהילה. בת זוגו של ארז, ואמא לשלוש בנות.

אורי פרידלנד

יו"ר ועדת יוזמות ותגובות

חבר קהילת ואהבת בזיכרון יעקב.
בן 33 מנהריה, נשוי ליסמין ואבא ליאיר יהודה. נולד וגדל בחיפה והיה עם משפחתו חלק מקהילת מוריה בעיר. כילד וכנער היה חניך ומדריך בנוע"ם בסניף חיפה ובמחנות הקיץ של נוע"ם. לאחר התיכון יצא לשנת שירות כמדריך טיולים בחברה להגנת הטבע ובהמשך למכינה הקד"צ במעגן מיכאל. בשירותו הצבאי שימש כקצין מודיעין בחיל הים לשירות של חמש שנים.
בתקופה זו עבר עם משפחתו לזכרון יעקב ונעשה פעיל ומעורב מאד בקהילת 'ואהבת'. לאורי תואר ראשון במחשבת ישראל והיסטוריה כללית באוניברסיטת בן-גוריון ותואר שני עשה במינהל עסקים בתוכנית מנדל. כיום עובד באשכול רשויות גליל מערבי כמנהל המחלקה לפיתוח חברתי.

הרב פול פרידמן

יו"ר ועדת עליה וקליטה

חבר קהילת רמות ציון בירושלים.
לפני עלייתו ארצה בשנת 1991, שימש הרב פול פרידמן כמנהל הבינלאומי של לשכת הצעירים והנוער של בתי הכנסת המאוחדים של התנועה הקונסרבטיבית בארה"ב, והיה מתאם ועדת ההתיישבות של התנועה שסייעה בהקמת קיבוץ חנתון. לאחר עלייתו ניהל את דסק ארצות דוברות אנגלית במחלקת הנוער והחלוץ של הסוכנות היהודית. כיום, מנהל הרב פרידמן את הועדה לישראל, מנהל בשותפויות אסטרטגיות ומשמש כיו"ר ועדת עליה וקליטה בתנועה המסורתית. nתגורר בגוש עציון עם אשתו, אב לשלושה בנים.

גיל שטכמן

יו"ר ועדת עליה וקליטה (דרום אמריקה)

 חבר קהילת אשל אברהם בבאר שבע.
תושב באר שבע מאז עלה ארצה בשנת 1986 מאמריקה הלטינית. נשוי לאנה והם הורים לשלושה ילדים וסבים לשישה נכדים.
חבר בקהילת 'אשל אברהם' מימי בר המצווה של בניו, חבר בועד הקהילה ויו"ר דירקטוריון הגנים.

עד יציאתו לפנסיה מוקדמת עבד במפעל תרכובות ברום מקבוצת כימיקלים לישראל ובעל תעודת טכנאי בתעשייה וניהול במכללה הטכנולוגית בבאר שבע. כמו כן, הוא ממונה בטיחות בתעשייה ומדריך בטיחות מטעם משרד העבודה. בשנת 2008 מונה ליו"ר עמותת יוצאי אמריקה הלטינית והוא מכהן בתפקיד עד היום. גיל מכהן כחבר מועצת העיר באר שבע משנת 2013 והוא מתנדב במסגרות שונות בעיר.

חיפוש...

אנחנו משתמשים בעוגיות וטכנולוגיות דומות כדי להבטיח שניתן לך את החוויה הטובה ביותר באתר שלנו